Leivonta

Näiden sivujen tarkoitus on tarjota tietoa ja ohjeita vegaaniseen leivontaan, eli leipomiseen ilman kananmunaa, maitotuotteita tai muita eläinkunnasta peräisin olevia aineksia.

Olen leiponut lapsesta asti. Ryhtyessäni vegaaniksi jouduin kuitenkin opettelemaan kaiken alusta. Monet asiat tuntuivat ensin mahdottomilta. Miten tehdään ilman munia täytekakku, kun leivonnaisen kokokin ilmoitetaan sen sisältämällä munamäärällä?

Toivon näiden sivujen auttavan muita pääsemään helpommalla, on sitten kyse innokkaan leipojan siirtymisestä vegaaniseen ruokavalioon tai tarjottavien pyöräyttämisestä allergisille vieraille. Myös gluteeniton leivonta onnistuu ilman eläinperäisiä tuotteita.

Erityinen mielenkiintoni on etsiä maidottomia ratkaisuja täytekakkujen koristelemiseen. Netistä löytyy erityisesti kakkujen koristelemiseen keskittyviä blogeja ja suosittelen perehtymään niiden parhaimmillaan taidetta lähestyviin ihanuuksiin. Ilman kermaa kakkujen koristelu on haasteellisempaa. Koristelemisen osalta olen vasta innostunut aloittelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.